Ontdek je molen!

Datum: 14 april 2014

Wat doet de molen in je buurt? Dat kun je in het weekend van 10 en 11 mei 2014 zelf ontdekken tijdens de Nationale Molendag 2014. Tijdens dit molenweekend zetten ook molenaars van de Stichting Waterschapserfgoed de deuren van hun molens open.

In onze provincie staan veel prachtige mooie oude molens. Veel van die molens zijn vroeger speciaal gebouwd voor het waterbeheer in onze provincie. De windkracht werd benut om het water in de polders op een bepaald peil te houden. Zo kon men droge voeten houden. De Stichting Waterschapserfgoed heeft een aantal van deze prachtige molens in eigendom. Dat zijn zogenaamde grondzeilers en een rietenkap, maar ook van die typische Amerikaanse windmotoren.

Wilt je weten welke molens open zijn tijdens de Nationale Molendag en wat er zoal te beleven is? Ga dan naar www.molens.nl.

Ontdek je molen!
Molen Oudkerk